Едукативне дрвене играчке

Водећи се бригом о деци као нашој мисији и  истовеној љубави према играчкама настале су Полетарчеве дрвене едукативне играчке.

Игра је неизоставан део дечијег одрастања. Кроз игру деца најлакше могу да ојачају и развију ову моторичку вештину. Наше дрвене едукативне играчке које у којима се користе обе руке на координисан  и синхронизован начин помажу развоју билатералне координације и развоју оријентације у односу на тело. Тим начином вежбања дете развија спретност, лакше пише, уредније црта…

Тренутно су у понуди играчке за развој билатералне координације и развоја фине моторике које у раду користе логопеди, дефектолози, педагози, васпитачи , а трентно су доступне и свим родитељима који желе да кроз игру боље код деце развију координацију и моторику. начином вежбања дете развија спретност, лакше пише, уредније црта…

Билатерална координација односи се на способност координације обе стране тела у исто време на контролисан и организован начин. Добра билатерална координација је показатељ да обе стране мозга ефикасно комуницирају и деле информације.

Деца која имају потешкоће  у координацији обе стране тела могу имати и потешкоће у испуњавању свакодневних обавеза, задатака као шро су су закопчавање, писање, сечење, вожња бицикла, разликовање леве и десне стране тела, оријентације у простору.

Показатељ да дете има проблем са билатералном комуникацијом можемо уочити још на раном узрасту на примерима прескакања фазе пузања, отежано пузање, често спотицање, затим непостојање доминантне руке до четврте године. Дете често може изгледати неспретно или испуштати предмете.

Дрвене играчке су најсигурније и најздравије јер се праве од природног материјала- дрвета.

Све дрвене едукативне играчке не садрже никаве штетне додатке или премазе. Настале су у сарадњи са радионицом TWIST из Добоја заједничком идејом и потребом да се  на Српском  и Босанском тржишту  нађе овај тип играчака. Реализовали смо прву ограничену серију играчака а у плану је проширивање асортимана и са другим едукативним играчкама.

Дрвене едукативне играчке су доступне на продају у просторијама ЕЦ Полетарац Бачка Паланка, Бач, преко нашег инстаграм и фб профила, као и на нашем веб сајту.